CMV

אי.אמ.סי. - מדיקל סנטר לבורוטוריס בע"מ

מה זה CMV?

נגיף ה CMV- שייך למשפחת נגיפי ההרפס, יש להם נטייה להישאר במצב רדום בגוף ולהתפרץ במצבים שונים הקשורים בדיכוי חיסוני. מרבית האוכלוסייה בישראל כ- 80-85%, נדבקת בנגיף בילדות ורוב הנדבקים מפתחים נוגדנים המעניקים הגנה חלקית מפניו. אלה שלא נדבקו מעולם נותרים חשופים להדבקה ראשונית בנגיף שלרוב עוברת ללא סימפטומים אך לעיתים מתבטאת במחלה דמוית שפעת או דמוית מחלת הנשיקה עם חום לאורך זמן, כאבי שרירים וחולשה. אם ההדבקה חלה במהלך ההיריון קיים סיכוי להדבקות העובר על ידי מעבר חלקיקי נגיף דרך השליה אליו.

הבדיקה החדשנית של חברת ג’ינפרון

שיעור ההדבקה של העובר בזיהום ראשוני הוא כ־40% וכ־4%-2% בזיהום שניוני. עד היום ניתן היה לבדוק הדבקה עוברית בדיקור מי שפיר. חברת ג’ינפרון בע”מ פיתחה בעזרת ידע ייחודי מהאוניברסיטה העברית ערכת בדיקה 200IFR המאפשרת לחזות אם נגיף CMV יועבר מהאם לעובר או לא, בדיוק גבוה. עיקרון הבדיקה מבוסס על סמנים (ביומרקרים) ייחודיים במערכת החיסון של האם אשר חוזים את יכולת ההתמודדות של מערכת החיסון של האם עם הנגיף. כך למשל אם האם מתמודדת בעצמה ובמהירות עם נגיף ה- CMV, לא יספיק הנגיף לעבור לעובר. הבדיקה 200IFR מאושרת לשימוש על ידי משרד הבריאות הישראלי (מספר אמ”ר 26950003). התוצאות הן באמינות גבוהה, בדיוק מעל 93%.

למי מתאימה הבדיקה החדשנית?

אם הנך אישה בהריון ואובחנו אצלך נוגדנים המצביעים על כך שנדבקת בפעם הראשונה בנגיף CMV, בדיקה חדשנית זו מיועדת לך. בדיקת דם פשוטה וחדשנית חוזה את העברת נגיףCMV מהאם לעובר. הבדיקה מיועדת – לנשים הנמצאות בשליש הראשון והשני להריונן, אשר נושאות את הנגיף. היות ורק כ- 40% מהנשים בהריון הנושאות את הנגיף יעבירו אותו לעובר, לבדיקה בשלבים המוקדמים של ההיריון יש חשיבות רבה. הבדיקה החדשה היא פשוטה ומהירה ותשובה תתקבל תוך מספר ימים כבר בשלבים הראשונים של ההיריון.

איך מבצעים את הבדיקה?

מה שעליך לעשות הוא להגיע למעבדת AMC עם הפניית רופא לביצוע הבדיקה ותוצאות בדיקות דם עדכניות המצביעות על מחלת CMV.

במידה ותמצאי מתאימה לביצוע הבדיקה תדרשי לתת דגימת דם רגילה. התשובה תשלח לרופא המטפל שלך תוך מספר ימים. בהתאם לתוצאה המתקבלת (מעבירה או לא מעבירה) עלייך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך על המשך הטיפול או המעקב.
למרות דרגת האמינות הגבוהה של הבדיקה, דיוק הבדיקה אינו 100% ועלולות להיות טעויות בתוצאות, אולם בסבירות נמוכה מאוד!

סוגי בדיקות מיוחדות:
דילוג לתוכן